Zarząd Województwa Zachodniopomorskiego zaprasza na Konkurs Tradycji Kulinarnych Pomorza Zachodniego 2022. Celem konkursu jest popularyzacja dziedzictwa kulinarnego Pomorza Zachodniego oraz prezentacja i promocja tradycji kulinarnych lokalnych społeczności.
Tematem konkursu są przepisy na potrawy, charakterystyczne dla terenu Pomorza Zachodniego. Konkurs odbywać się będzie w dwóch kategoriach:
Kategoria I - do wyboru zupa i przystawka lub danie główne;
Kategoria II - deser lub wypiek.
Konkurs odbędzie się 14 maja 2022 roku na terenie obiektu Ogrody Przelewice - Zachodniopomorskiego Centrum Kultury Obszarów Wiejskich i Edukacji Ekologicznej.
W konkursie mogą wziąć udział Koła Gospodyń Wiejskich, stowarzyszenia oraz grupy mieszkańców tego samego sołectwa - zarejestrowane na terenie województwa zachodniopomorskiego.
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 2 maja 2022 roku.
Wszystkie szczegóły o konkursie dostępne są na oficjalnej stronie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego - TUTAJ.
Warunkiem udziału w Konkursie jest przesłanie pocztą tradycyjną, poczta email, albo złożenie osobiście w Kancelarii ogólnej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego w Szczecinie, prawidłowo wypełnionego formularza zgłoszenia wraz z załącznikami, na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego
ul. Korsarzy 34
70-540 Szczecin
z dopiskiem:
Wydział Rolnictwa i Rybactwa
Konkurs Tradycji Kulinarnych Pomorza Zachodniego 2022
Formularz można pobrać TUTAJ.
Dodatkowych informacji udzielają pracownicy Wydziału Rolnictwa i Rybactwa UMWZ pod nr tel. 91 44-10-215, 91 44-10-233 , e-mail: ajaszczuk@wzp.pl, pmakatun@wzp.pl