Festiwal Zupy Grzybowej w Grzybowie to impreza, która od wielu lat przyciąga koneserów wyśmienitej kuchni i doskonałej zabawy. Z całego kraju zjeżdżają się do Grzybowa by świętować, tańczyć, śpiewać i rozkoszować się smakiem tradycyjnej zupu grzybowej z owocami morza. Przyrządza ją sławny duet kulinarny Ryszarda Pileckiego i Roberta Bochenko. Ostatnie słowo w tej plenerowej kuchni ma jednak wójt Gminy Kołobrzeg Włodzimierz Popiołek, który osobiście dopilnowuje smaku zupy, która powstaje na oczach widzów.Kilka tysięcy porcji zostało rozdanych dzisiaj w Grzybowie. Stali uczestnicy znają i doceniają jej walory. Wracają tu co roku by jej spróbować oraz bawić się przy doskonałej muzyce.Nie zabrakło także regionalnych pyszności przygotowanych przez sołectwa Rościęcino i Stramnica i rękodzieła. Podczas gdy dzieci korzystały ze strefy Da Vinci Learning, dorośli bawili się przy akompaniamencie zespołu Specyficzni oraz gwiazdy wieczoru - zespołu ENEJ. Charyzmatyczni muzycy wypełnili plac przy Bałtyckiej w Grzybowie po same brzegi. Zwieńczeniem wieczoru był pokaz sztucznych ogni. Ci, którzy byli mogą odświeżyć wspomnienia oglądając galerię zdjęć. Tych, którzy nie mieli okazji zapraszamy za rok!