W Kołobrzegu powstaje nowa restauracja McDonald’s®, która zapewni kilkadziesiąt miejsc pracy.
Już wkrótce otwarcie kolejnej restauracji McDonald’s w mieście. Obiekt powstaje przy ul. Krzywoustego 115. Otwarcie planowane jest na listopad. – Bardzo się cieszę z tego otwarcia i wyzwań, które przede mną stoją. Buduję kilkudziesięcioosobowy zespół, bo aż tyle osób znajdzie zatrudnienie w naszej restauracji. Zależy mi, żeby wspólnie stworzyć to miejsce od podstaw, zadbać o przyjemną atmosferę pracy, a także zapewnić dobrą przestrzeń do spotkań dla lokalnej społeczności oraz turystów, których nie brakuje w Kołobrzegu – mówi Volodymyr Lytvynchuk, kierownik nowej restauracji McDonald’s i dodaje – wszystkich zainteresowanych pracą w McDonald’s zapraszam serdecznie na spotkanie informacyjno-rekrutacyjne.
Dobra praca dla Ciebie
Spotkanie odbędzie się we wtorek 25 października, w Powiatowym Urzędzie Pracy w Kołobrzegu przy ulicy Katedralnej 46, w godzinach 10:00-14:00. – Na miejscu odpowiemy na pytania, udzielimy informacji i przyjmiemy zgłoszenie. Pokażemy ścieżkę rozwoju w restauracji i naszą ofertę.
A to wszystko przy aromacie naszej pysznej kawy i słodkich przekąskach z McCafe®. Do spotkania nie trzeba się w żaden sposób przygotowywać – dodaje Volodymyr Lytvynchuk.
Dla kogo jest praca w Maku? Dla każdego, kto chce pracować! Płeć, wiek, wykształcenie, doświadczenie i pochodzenie nie mają znaczenia, sieć jest otwarta na każdego i gwarantuje równe szanse. Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, możliwości awansów, system szkoleń i elastyczny grafik, który umożliwia pracę w pełnym lub mniejszym wymiarze godzin, a także łączenie zatrudnienia z nauką, wychowaniem dziecka czy swoim hobby.
Stabilne warunki i realna szansa awansu
W ponad 500 restauracjach w Polsce pracuje ponad 31 tysięcy osób: 18- i 74-latkowie, przedstawiciele 26 narodowości i 7% osób z niepełnosprawnościami. Podstawowym stanowiskiem w każdym McDonald’s jest pracownik restauracji. Ta rola pozwala na sprawdzenie się w różnych obszarach: przy przygotowaniu produktów, obsłudze gości, sprzedaży. Chętni awansują szybko i obejmują rolę instruktora, czyli osoby wdrażającej nowych pracowników. Ciekawym stanowiskiem jest również rola Lidera Gościnności – pracownika wspierającego gości w składaniu zamówień, dbającego o pozytywne doświadczenia i dobrą atmosferę w restauracji. McDonald’s to również stanowiska managerskie i asystenckie, a ich objęcie jest dla chętnych wyłącznie kwestią czasu. – Tak samo wygląda historia, zaczynałem jako pracownik restauracji, ale szybko awansowałem. Zawsze chętnie brałem udział w szkoleniach i chciałem się rozwijać. Bardzo cenne było też nieustanne wsparcie kolegów i koleżanek. Miałem świetnego instruktora, który sprawnie wdrożył mnie do pracy i zapewnił solidne podstawy. Tak samo będzie w restauracji w Kołobrzegu, traktuję to jako jeden z priorytetów – mówi Volodymyr Lytvynchuk i dodaje – serdecznie zapraszam na spotkanie informacyjno-rekrutacyjne. We wtorek, 25 października czekam na wszystkich chętnych, którzy chcą pracować i rozwijać się razem z nami!
***
McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa ponad 500 restauracji sieci, które zatrudniają ponad 31 000 osób. Prawie 90% z nich to obiekty prowadzone przez 90 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.
Tekst i zdjęcia: McDonald's